Dinner,  Lunch,  Recepten

Aziatische noodlesoep (ramen)

Ingrediënten:

  • 2 liter kraanwater
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • 4 middelgrote eieren
  • 270 g sobanoedels of boekweitnoedels
  • 300 g paksoi
  • teentje look
  • 250 g sojascheuten
  • Gebakken uitjes
  • 150 g champignons
  • 1 le olijfolie
  • 15 g verse koriander

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot
  2. Snijd de champignons en pers de look en laat deze kort aanbakken in de pot
  3. Zet het vuur wat zachter en voeg het water, de bouillonblokjes en sojasaus toe aan de kookpot.
  4. Schil de gember en rasp boven de pot
  5. Breng de eieren aan de kook en laat op een laag vuur 10 min. koken.
  6. Spoel de eieren vervolgens af met koud water, pel en halveer ze.
  7. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over ruime kommen.
  8. Snijd de paksoi in reepjes. Verdeel de sojascheuten en paksoi over de noedels en schenk de hete bouillon eroverheen.
  9. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de soep en garneer met de korianderblaadjes en gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *