Filter

Reset
 
  • Diner

Tagliatelli met ricotta, pijnboompitten en groentjes uit de oven

Deze tagliatelle met romige ricotta, knapperig geroosterde pijnboompitten en kleurrijke groentjes uit de oven is 100% de moeite waard om uit te proberen! Dit gerecht is eenvoudig en ook nog eens snel te maken, ideaal voor drukke dagen of een gezellig etentje.

30minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle (ik ging voor de volkoren variant)
  • 2 handjes kerstomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 aubergine
  • 2 el pijnboompitten
  • 250 g ricotta
  • Snuf peper en zout
  • Gedroogde oregano en tijm
  • Verse basilicum

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de groenten en snijd de paprika en aubergine in blokjes en halveer de kerstomaten.
  3. Snipper het teentje look en snijd fijn. Verdeel alles over de ovenplaat.
  4. De ricotta verspreid je over de groenten. Kruid het geheel met een snuf peper en zout, oregano en tijm. Plaats de ovenplaat in de oven voor 20 minuten.
  5. Halverwegen haal je de ovenplaat uit de oven en verdeel je de pijnboompitjes erover. Zet nog eens 10 minuten in de oven.
  6. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af, maar houd nog een beetje kookvocht over in de pot.
  7. Haal de ovenplaat uit de oven en meng de ricotta en groenten door de tagliatelle tot je een smeuïg geheel hebt. Kruid eventueel nog een beetje bij naar smaak.
  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en garneer met een takje basilicum.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *