Filter

Reset
 
  • Diner
  • Lunch

Sobanoedelsoep

Vandaag staat er een maaltijdsoep op de menu met een heleboel Oosterse smaken. 🤗 Deze sobanoedelsoep is een super simpel éénpansgerecht dat in 20 minuten op tafel staat! 🍜

20minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 teentje(s) look
  • ui
  • blokje(s) bouillon
  • 75 g sobanoedels
  • 100 g spitskool
  • 100 g snijbonen
  • rode peper
  • 1 handje(s) verse koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el maïsolie
  • 400 ml water

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Kook het eitje gaar tot het hardgekookt is.
  2. Snipper het uitje en het teentje look fijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten van het rode pepertje en ook deze snijd je fijn.
  4. Verwarm een pot met olie en bak hierin het uitje, look en rode peper.
  5. Ondertussen snijd je de spitskool fijn. Verwijder de punten van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 2 cm.
  6. Voeg de spitkool en snijbonen toe aan de pot. Roer af en toe goed om.
  7. Roer het bouillonblokje- of keteltje door de groenten.
  8. Vervolgens voeg je de sobanoedels en water toe aan de pot. Zodat de noedels hierin gaar kunnen koken.
  9. Wanneer de noedels gaar zijn, roer je eens goed door de pot en haal je ze van het vuur.
  10. Laat het gekookt eitje even schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze.
  11. Serveer vervolgens de noedelsoep met verse koriander, het eitje en sesamzaadjes.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *