Filter

Reset
 
  • Diner
  • Lunch

Salade met geroosterde bloemkool en champignons

Met deze geroosterde groentesalade eet je echt de zomer tegemoet. Deze warme maanden hebben heel wat verse groente in petto, dus veel meer mogelijkheden dan enkel wat blaadjes sla en een tomaat op je bord. Ga voor dat tikkeltje meer en creëer zo een verrassende combinatie! Zo combineerde ik in dit gerecht champignons en bloemkool met tzatziki en granaatappelpitjes. Deze laatste geven een heerlijke frisse toets aan de salade.

45minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 1/4 bloemkool
  • 70 g kastanjechampignons
  • 2 handjes veldsla
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el tzatziki
  • 1/2 avocado
  • 1 tl balsamicocrème
  • 150 g zoete aardappel
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Maak de champignons schoon.
  4. Was de zoete aardappel en snijd in hapklare blokjes.
  5. Leg de bloemkoolroosjes, champignons en aardappelblokjes op een ovenplaat. Bespray met wat olijfolie. Kruid vervolgens met een snuf peper en zout, paprikapoeder en verse tijm.
  6. Plaats de ovenplaat in de oven en bak gaar in 20 tot 30 minuten.
  7. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Lepel de reepjes vervolgens uit de schil.
  8. Wanneer de groente gaar zijn, haal je de ovenplaat uit de oven.
  9. Bekleed de bodem van je bord met de veldsla. Hierop verdeel je de bloemkool, champignons, avocado en zoete aardappelblokjes. Top af met de balsamicocrème, tzatziki en granaatappelpitjes.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *