Filter

Reset
 
  • Diner

Mexicaanse gevulde paprika + zoete aardappelblokjes

Een hele tijd geleden plaatste ik een reel online waarin ik appelbollen uit de airfryer maakte. Philips vroeg me of ik daarom ook hun gloednieuwe Airfryer Dual Basket wou testen en daar ging ik natuurlijk met veel plezier op in! Het is zo handig dat er nu 2 mandjes zijn waar je je eten in kan bereiden. Ik ben fan! 🤩

Je kan dit receptje ook maken met een gewone airfryer of zelfs met een oven! Als je de oven gebruikt, moet je de baktijden even verdubbelen.

30minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 2 el maïs
  • 2 rode paprika’s
  • 250 g gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tex mex kruiden
  • 1 avocado
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 snufje peper en zout

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Was de paprika en halveer, verwijder de zaadlijsten.
  2. Meng het gehakt met de maïs, tomatenpuree, peper en zout en tex mex kruiden.
  3. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel.
  4. Was de zoete aardappel en verwijder de uiteinden. De schil mag je er aanlaten. Snijd de zoete aardappel in schijven en vervolgens in blokjes.
  5. Leg de zoete aardappelblokjes in de airfryer (op 180°C), ook de gevulde paprika's zet je in de airfryer (ook op 180°C). Beide op 15 minuten, indien de zoete aardappelblokjes nog niet helemaal gaar zijn, laat je ze nog een 5-tal minuten garen.
  6. Kruid de zoete aardappelblokjes met een snuf peper en zout en serveer met de gevulde paprika en een halve avocado per persoon. Smakelijk!

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *