Filter

Reset
 
  • Diner
  • Lunch

Maaltijdsalade met krieltjes en vijgen

Een maaltijdsalade dat ook een volwaardige maaltijd is door de krieltjes en groenten. De erwten, parmezaan en hazelnoten fungeren als vet- en eiwitbron. Naast dat het volwaardige maaltijd is, is het ook een heerlijk gerecht dat een must try is!

30minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 150 g voorgekookte krieltjes
  • 1/2 courgette
  • 1/2 ui
  • 1 handje veldsla
  • 75 g erwten
  • 1/2 vijg
  • 1/4 komkommer
  • 4 hazelnoten
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm een kookpot met water en kook de erwten gaar.
  2. Halveer de krieltjes, snipper het uitje en snijd fijn, snijd de courgette in fijne blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de krieltjes, het uitje en courgette aan tot ze gaar zijn. Vervolgens voor je de erwten en de helft van de Parmezaan toe aan de pan.
  4. Snijd de komkommer in blokjes en de vijg in partjes.
  5. Verdeel de veldsla over een diep bord, leg hierop de komkommer, hazelnoten, de gebakken krieltjes, ui, erwten, courgette en vijgen. Verdeel de rest van de Parmezaan over je salade, kruid eventueel nog af met een snuf peper en zout.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *