Filter

Reset
 
  • Gebak & dessert
  • Snacks

Kwarkcake met bosbessen

Heerlijk smeuïge kwarkcake! Dit recept moet je toch wel eens uitproberen!

55minuten
8 porties

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 el citroensap
  • 200 g kwark of verse kaas
  • 200 g bosbessen (diepvries)
  • 1 el vloeibare zoetstof

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de tarwebloem, zoetstof en bakpoeder in een beslagkom en voeg de kwark, citroensap en de eieren in één keer toe. Mix het geheel tot een glad beslag en roer vervolgens de bosbessen door het beslag.
  3. Bekleed de binnenkant van de cakevorm met het bakpapier, knip bij waar nodig. Indien je muffins maakt met vaste vormpjes, vet je de vormpjes best ook even van te voren in. Met silicone vormpjes is dit bijvoorbeeld niet nodig!
  4. Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin, bij muffins is de baktijd iets korter, deze zijn klaar na ongeveer 35 minuten.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *