Filter

Reset
 
  • Gebak & dessert
  • Snacks

Gezondere versie appelflap

Een heerlijke vulling van appel, kaneel, honing en enkele rozijnen in een krokant jasje van filodeeg.

30minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 10 vellen filodeeg (gelijkvormige vierkanten)
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie (sprayvorm)

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Laat het filodeeg eerst even ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Schil de appels en snijd ze in fijne stukjes. Doe deze in een kom en voeg, de kaneel, de rozijnen en 1 el honing toe. Meng goed door elkaar.
  4. Zorg ervoor dat je 10 gelijke stukken filodeeg hebt in een vierkante vorm.
  5. Leg 2 vellen op elkaar. Leg hierop een beetje van het appelmengsel en vouw de vellen tot een driehoek (zie instructies instagram). Doe dit ook met de rest van het filodeeg.
  6. Besprenkel de appelflappen met een beetje olijfolie.
  7. Bak de appelflappen in 10-15 minuten goudbruin in de oven.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *