Filter

Reset
 
  • Gebak & dessert
  • Snacks

Bananenbrood

Je kent het wel, de moment waarop je thuis enkel nog overrijpe bananen hebt liggen. Wel, vroeger gooide ik ze maar gewoon weg, tot ik op andere blogs zag wat je er allemaal mee kunt maken. Gedaan met voedselverspilling en hellooo lekker bananenbrood. Bananenbrood kan trouwens perfect als ontbijt of tussendoortje gebruikt worden.

Ingrediënten

  • 3 (over)rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 g volkoren bloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 handje(s) ongezouten noten

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Prak de bananen met een vork in een grote kom.
  3. Voeg vervolgens de eieren toe en meng goed door elkaar.
  4. Voeg de bloem, havermoutvlokken, noten en koekkruiden toe. Ik deed er als extraatje ook nog appel (fijn gesneden) en cranberries bij.
  5. Meng alles goed door elkaar. Schep het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Strooi eventueel nog wat gemalen kokosschilfers over het beslag.
  7. 45 minuten in de oven tot hij mooi bruin is (en in tussentijd vol ongeduld wachten :))

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *