Filter

Reset
 
  • Lunch
  • Ontbijt

Pannenkoekjes met gestoofde peren

Deze bananenpannenkoekjes met gestoofde peren zijn een must try! De combinatie van zoete, zachte pannenkoekjes en warme, gekarameliseerde peren met kaneel maakt dit gerecht zowel voedzaam als méga lekker! 😇 Perfect voor een uitgebreid ontbijt of een verwennerij in het weekend! Geniet van deze voedzame pannenkoekjes die je binnen een handomdraai op tafel zet! 🥞

30minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 200 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • 2 rijpe peren, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing (naar smaak)

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwijder de schil en doe de bananen in een kom. Voeg de eieren toe. Voeg de havermout en bakpoeder toe en roer alles tot een beslag. Mix tot een beslag, de havermout moet niet fijn gemixt zijn, je mag de structuur nog zien.
  2. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de perenblokjes toe en bestrooi ze met kaneel.
  3. Bak de peren enkele minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg vervolgens een scheutje honing toe.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan om mini-pannenkoekjes te maken. Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en stevig zijn.
  5. Serveer de warme pannenkoekjes met de gestoofde peren erop.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *