Filter

Reset
 
  • Diner

Orzo met aubergine, courgette en feta

Heerlijke orzo gekookt op risottowijze wat het enorm smeuïg maakt. Dit samen met aubergine, courgette, tomaatjes, rucola en feta. Zeker uitproberen!! Receptje is van Crisp!

30minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 300 g orzo
  • 16 zwarte olijven
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 g kerstomaten
  • 60 g rucola
  • 100 g feta
  • 1 blokje bouillon
  • Olijfolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 citroen

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Laat 1l water koken met een blokje bouillon.
  2. Verwarm 1 el olie in een grote pan. Voeg hier de orzo aan toe en knijp het sap van een halve citroen hierover. Voeg bouillon toe zodat het volledig onderstaat. Laat pruttelen op een middelhoog vuur. Wanneer de orzo droog wordt, voeg je steeds een schep van het bouillon toe. Houd het dus af en toe in het oog zodat de orzo op het einde goed smeuïg is. Herhaal dit totdat de orzo gaar is (ongeveer 10 minuten).
  3. Snijd de aubergine en courgette in kwartjes. Snipper het uitje fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de groenten gaar.
  4. Halveer de kerstomaten en voeg deze toe aan de groenten.
  5. Wanneer de orzo gaar is, schep je hier de rucola onder. Kruid het geheel met een snuf peper en zout en de gedroogde basilicum. Voeg vervolgens de groenten toe aan de pan.
  6. Serveer op de borden met wat olijven en wat extra rucola. Brokkel de feta erover.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *