Filter

Reset
 
  • Diner

Schelpen ovenschotel met ricottavulling

Deze zalige ovenschotel met gevulde schelpen moet je echt geprobeerd hebben! Een supertof recept om te maken voor wanneer je bezoek over de vloer krijgt! 🤩

45minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 20 conchiglioni (droge schelpenpasta)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 paprika (rode)
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1/2 blokje bouillon (naar keuze)
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 handje basilicum
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 250 g ricotta
  • 1/2 broccoli
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snipper het uitje en snijd ze fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin het uitje glazig.
  2. Verwijder de schil van de wortelen en ook deze snijd je fijn. Voeg de wortelen toe aan de pan.
  3. Verwijder het groen en de zaadlijsten van de paprika, snijd ze fijn en voeg de blokjes toe aan de pan. Laat de groenten even gaarbakken op middelhoog vuur en roer af en toe om.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Kook ze 2 minuten minder lang). Spoel de schelpen vervolgens af en zet ze even opzij.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar. Wanneer ze gaar zijn, giet je ze af. Doe ze terug in de pot en voeg er de ricotta en het eitje aan toe. Roer alles goed door elkaar en kruid met een snuf peper en zout.
  7. Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe aan de pan. Vul het blik nog eens met water en voeg ook deze toe aan de pan. Breng de saus op smaak met een half bouillonblokje. Roer alles goed door elkaar en laat nog een 5-tal minuten sudderen.
  8. Schep de saus in een grote ovenschaal. Vul de schelpen met het ricottamengsel en leg ze in de saus. Strooi er vervolgens nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten.
  9. Haal uit de oven en strooi er nog wat geraspte kaas en verse basilicumblaadjes over. Serveer over de borden.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *