Filter
ResetZoete aardappel is al een tijdje niet meer weg te denken. Meer en meer restaurants bieden ook zoete aardappelfrietjes aan (yum), maar ook op receptenblogs kan je er 101 dingen mee doen. Is het een ‘betere’ keuze dan gewone aardappel? Of kies ik gewoon wat ik zelf het lekkerst vind?
In mijn inbox zit vaak de vraag of zoete aardappel een gezondere keuze is dan de klassieke aardappelen. Ik snap de verwarring helemaal, nu iedereen wel een mening over voeding heeft online. Ik leg je als diëtiste even uit wat het verschil is en of er eentje is.
Ik ga je niet vervelen met alle ingewikkelde cijfertjes en geef je in drie makkelijke puntjes mee wat je moet onthouden.
Om te zeggen dat zoete aardappel effectief gezonder is, is veel gezegd. Het is wel duidelijk dat zoete aardappel beter scoort op voedingsvezels, calcium & vitamine C.
Beide soorten aardappel zijn voedzame voedingsmiddelen en verdienen dus zeker een plekje in je wekelijkse menu. Maar kies vooral voor wat jij het lekkerste vindt! 😍
Chili sin carne met zoete aardappel
Geroosterde boerenkoolstamppot met stukjes kippenworst
Salade met geroosterde bloemkool en champignons
Laat je gegevens hier achter voor wekelijkse tips!
"*" geeft vereiste velden aan