Filter

Reset
 
  • Diner
  • Voorgerecht

Maïsspiesjes voor op de barbecue

Zoals je waarsschijnlijk al wel weet, ben ik méga fan van maïs en maïskolven! Het liefst van al eet ik ze geroosterd op de grill of barbecue. Eerder maakte ik ze als hapje, dat recept kan je hier terugvinden. Vandaag ging ik voor spiesjes gecombineerd met courgette, paparika en mozzarella. OMG ZO GOE! 🤩

Voor dit recept heb je een barbecue of contactgrill nodig. Als je dit niet ter beschikking hebt, kan je ze ook een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°C klaarmaken.

15minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 2 maïskolven (gekookt)
  • rode paprika
  • 1 bol mozzarella
  • courgette
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 satéstokjes

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Snijd iedere maïskolf in 3 gelijke stukken. Doorspies ieder stukje alvast even voor zodat ze later gemakkelijk op de spies kunnen gerijgd worden.
  2. Was de paprika en courgette. Snijd de courgette in plakjes en de paprika in vierkanten van ongeveer 3 cm op 3 cm.
  3. Ook de bol mozzarella snijd je in hapklare plakjes.
  4. Rijg nu de 3 stukjes maïs, courgette, paprika en mozzarella afwisselend op de satéstokjes.
  5. Kruid de spiesjes met paprikapoeder, peper en zout.
  6. Laat ze langs elke kant ongeveer 2 minuten goed doorbakken op de barbecue of grill.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *