Filter

Reset
 
  • Diner
  • Lunch

Pastasalade met mozzarella, spinazie en pijnboompitjes

Méga handig vind ik ze, die pastasalades! Ideaal als lunch of als bijgerecht bij de bbq. Je kan ze perfect op voorhand klaarmaken en afgedekt in de koelkast zetten.

​Hieronder het recept van een pastasalade met tomaatjes, mozzarella, spinazie en pijnboompitten. Soooo goood!

30minuten
1 portie

Ingrediënten

  • 75 g volkoren penne
  • 1/2 bollen mozzarella
  • 4 handje(s) spinazie
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 handje(s) kerstomaten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 takje lente-ui
  • 2 takjes basilicum
  • 4 zongedroogde tomaten

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de mozzarella in blokjes.
  3. Halveer de kerstomaten.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot ze volledig geslonken is. Kruid met een snuf peper en zout.
  5. Neem een droge pan, zonder olijfolie en rooster hier heel even de pijnboompitten in.
  6. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  7. Giet de gekookte pasta af en meng met de mozzarella, kerstomaten, zongedroogde tomaten, de spinazie, de pijnboompitten, basilicum en lente-ui. Kruid het geheel met nog een snuf peper en zout.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *