Filter

Reset
 
  • Diner

Zalm met citroen-ricottatopping

Zalm is een bron van onverzadigde vetten en van vitamines zoals A, D, B12 en niacine (B3). De Hoge Gezondheidsraad raad aan om vis 1 en maximum 2 keer op je menu te zetten!

30minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 1 snufje peper en zout
  • 4 el ricotta
  • 1/2 citroen
  • 8 takjes verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paneermeel
  • 1 teentjes look

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de ricotta met een snuf peper en zout, fijngehakte verse peterselie, 1/2 olijfolie, paneermeel en een geperst teentje look.
  3. Vervolgens voeg je de zeste en sap van de citroen toe aan het ricottamengsel. Roer goed om zodat de smaken goed met elkaar kunnen vermengen.
  4. Verwarm een pan met de andere helft van de olijfolie. Bak hierin de zalmmoten kort aan.
  5. Plaats de zalmmoten in een ovenschaal en bedek de bovenkant met de citroen-ricottatopping.
  6. Plaats voor een 20-tal minuten in de oven.
  7. Ik serveerde dit heerlijke zalmgerecht met een Hasselback patatoe en enkele verse Vlaamse asperges.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *