Filter

Reset
 
  • Diner

Gratin Dauphinois

Mijn favoriet op de kerstmenu blijft nog altijd kroketjes 🤤, maaarrr deze Gratin Dauphinois kan het toch ook wel evenaren. Met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk genieten. 😋

Wat verkies jij? Kroketjes, frietjes of deze heerlijke Healthy Habits gratin? 🤗

115minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 200 ml kookroom
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 teentjes look
  • 1/2 handje verse bieslook

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes en voeg ze toe aan een grote ovenschaal.
  3. Meng de room met de halfvolle melk.
  4. Snijd de knoflook en bieslook heel fijn, voeg deze toe aan de room.
  5. Kruid de room met een snuf peper, zout en nootmuskaat.
  6. Giet de room over de aardappelen.
  7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 160°C voor 90 minuten. Schep halverwege eens om.
  8. Wanneer ze goudbruin verkleuren, haal je de gratin uit de oven. Serveer warm.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *