Filter

Reset
 
  • Gebak & dessert

Kwarktaart

Kwarktaart met frambozencoulis. Een licht dessertje waardoor je niet met een overvol gevoel van tafel gaat (als je natuurlijk niet te veel van deze taart eet omdat je hem zo lekker vindt :p)

30minuten
8 porties

Ingrediënten

  • 8 gelatineblaadjes
  • 750 g kwark of verse kaas
  • 75 g havermout
  • 125 g dadels
  • 2 el honing
  • 2 handjes frambozen
  • 3 tl zoetstof

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de havermout met de dadels en de honing.
  3. Doe in een bakvorm en druk goed aan.
  4. Zet de bodem in de oven voor ongeveer 10 minuten (vergeet in tussentijd niet af en toe te kijken).
  5. Voor de topping van kwark & frambozencoulis: Laat 8 gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 10 minuten.
  6. Verwarm de kwark in een steelpannetje en voeg de zoetstof er aan toe.
  7. Voeg de gelatineblaadjes toe en meng met de kwark.
  8. Haal de bodem uit de oven en voeg het mengsel van de kwark en gelatine toe.
  9. Mix de frambozen met een staafmixer en voeg 1 theelepel canderel toe.
  10. Besmeer de frambozencoulis op de kwarktaart (ik heb het dan een beetje omgeroerd met de kwark voor een mooi effect).
  11. Laat voor minstens 4 u opstijven in de koelkast.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *