Niets beter dan de pure smaak van vis toch? Hieronder een heerlijk zomers receptje voor op de barbecue of grill! Easypeasy en super yummy!!
Ingrediënten voor 2 brochettes:
- 250 g zalmfilet
- 1 courgette
- ½ groene paprika
- 1 ui
- Snufje peper en zout
- 1 citroen
- 2 houten satéspiesjes (dompel ze nog even onder water zodat ze niet zullen aanbranden)
- BBQ of contactgrill
- Mandoline of dunschiller
Ingrediënten voor tzatziki:
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 200 g griekse yoghurt
- peper en zout
- 1 halve citroen

Bereiding zalmbrochettes:
- Snij de zalmfilet in hapklare stukken
- Pel de uien en snij in partjes
- Snij de paprika in stukken (4 cm op 4 cm)
- Snijd met een mandoline of dunschiller dunne langwerpige reepjes van de courgette
- Prik afwisselend een blokje zalm, schijfje ui, paprika en courgette op de spiesjes
- De courgettereepjes rol je op en prik je zo opgerold op de spies
- Kruid de brochette nog even af met een snufje peper en zout
- Gril de zalmbrochette 2 à 3 minuten aan elke kant
- Serveer met heerlijke homemade tzatziki en voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak, besprenkel met wat citroensap
Bereiding tzatziki:
- Schil en rasp de komkommer.
- Doe de rasp in een vergiet en laat goed uitlekken
- Pers de look
- Schep de yoghurt in een kom en roer de overige ingrediënten erdoor
- Hoe langer je de tzatziki in de koelkast laat staan, hoe beter alle smaken kunnen intrekken.
SMAKELIJK!
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien