Ga terug

Pastasalade met mozzarella, spinazie en pijnboompitjes

Bereidingstijd30 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 75 g volkoren penne
  • 0,5 bol mozzarella
  • 4 handjes spinazie
  • 0,5 el olijfolie
  • Snufje peper en zout
  • 1 handje kerstomaten
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 takje lente-ui
  • 2 takjes basilicum
  • 4 zongedroogde tomaten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot ze volledig geslonken is. Kruid met een snuf peper en zout.
  • Neem een droge pan, zonder olijfolie en rooster hier heel even de pijnboompitten in.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Giet de gekookte pasta af en meng met de mozzarella, kerstomaten, zongedroogde tomaten, de spinazie, de pijnboompitten, basilicum en lente-ui. Kruid het geheel met nog een snuf peper en zout.