Ga terug

Couscousbowl met veldsla en een gepocheerd eitje

Bereidingstijd15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 75 g couscous
  • 0,5 avocado
  • 0,5 citroen
  • 5 olijven
  • 1 ei
  • 1 el azijn
  • snufje peper en zout
  • 2 handjes veldsla
  • 0,25 komkommer

Instructies

  • Vul een pot voor 3/4 met water en een scheutje azijn en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Breek het ei, na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar. Verhoog eventueel de temperatuur van het kookvuur een beetje.
  • Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd in reepjes en schep ze uit de schil met en grote lepel.
  • Snijd de citroen in plakjes.
  • Schraap met een dunschiller reepjes van de komkommer en rol ze op.
  • Bedek de bodem van een diep bord met de veldsla, verdeel hierop vervolgens de gekookte couscous, de avocadoreepjes, olijven, komkommerrolletjes, citroen en het gepocheerd eitje. Kruid het geheel met een snuf peper en zout.