Ga terug

Mexicaanse loaded fries

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 1 persoon

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 250 g zoete aardappel
  • 1 tomaat
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 handje verse koriander
  • 0,5 stuk jalapeño (ontpit)
  • 1 limoen (de helft uitpersen)
  • 0,5 avocado
  • 0,5 takje lente-ui
  • 2 el natuuryoghurt
  • 1 teentje look
  • 0,5 el olijfolie (sprayvorm)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de zoete aardappel en snijd in frietjes. Bespray met een beetje olijfolie en kruid met een snuf peper en zout en paprikapoeder. Leg ze in een kleine ovenschaal en plaats in de oven voor zo'n 30-tal minuten. Roer na 15 minuten even om.
  • Snijd ondertussen de tomaat in fijne blokjes.
  • Snijd de koriander fijn en de lente-ui in ringetjes.
  • Snijd de jalapeño in fijne ringen.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Plet samen met de helft van de look, scheutje limoensap en een snuf peper en zout tot een smeuïge guacamole.
  • Plet de andere helft van de look en meng met de yoghurt en scheutje limoensap.
  • Haal de frietjes uit de oven en beleg met de ui, jalapeño, guacamole, tomaatblokjes, koriander en looksaus. Serveer eventueel met nog enkele schijfjes limoen.