Ga terug

Couscoussalade met scampi's en granaatappelpitjes

Bereidingstijd15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g couscous (Je hebt volkoren varianten, de witte is ook helemaal prima.)
  • 150 g scampi's (gepeld en ontdarmd)
  • 1 teentje look
  • 1 paprika (gele of oranje)
  • 1 snufje peper en zout
  • 0,5 courgette
  • 0,5 granaatappel
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje verse basilicum

Instructies

  • Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paprika en de courgette, snijd beide fijn.
  • Snipper het teentje look.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de paprika, courgette en look gaar.
  • Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel.
  • Schep de groenten in de pan even aan de zijkant en maak plaats om de scampi's te bakken. Bak ze langs beide kanten een 30-tal seconden op hoog vuur.
  • Voeg vervolgens de couscous toe aan de pan, schep alles goed door elkaar en kruid met een snuf peper en zout.
  • Serveer op de borden en top af met de blaadjes basilicum en granaatappelpitten.