Ga terug

Salade met geroosterde bloemkool en champignons

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 1 portie

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 1/4 bloemkool
  • 70 g kastanjechampignons
  • 2 handjes veldsla
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el tzatziki
  • 0,5 avocado
  • 1 tl balsamicocrème
  • 150 g zoete aardappel
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie (sprayvorm)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Maak de champignons schoon.
  • Was de zoete aardappel en snijd in hapklare blokjes.
  • Leg de bloemkoolroosjes, champignons en aardappelblokjes op een ovenplaat. Bespray met wat olijfolie. Kruid vervolgens met een snuf peper en zout, paprikapoeder en verse tijm.
  • Plaats de ovenplaat in de oven en bak gaar in 20 tot 30 minuten.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Lepel de reepjes vervolgens uit de schil.
  • Wanneer de groente gaar zijn, haal je de ovenplaat uit de oven.
  • Bekleed de bodem van je bord met de veldsla. Hierop verdeel je de bloemkool, champignons, avocado en zoete aardappelblokjes. Top af met de balsamicocrème, tzatziki en granaatappelpitjes.