Ga terug

Thaise mangosalade

Voorbereidingstijd2 uur
Bereidingstijd15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 0,5 mango
  • 100 g biefstuk
  • 0,25 komkommer
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 avocado
  • 0,5 chilipepertje
  • 4 el sojasaus
  • 1 teentje look
  • 0,25 prei (het witte gedeelte)
  • 120 g zilvervliesrijst

Instructies

  • Snijd de biefstuk in reepjes.
  • Snipper het teentje look en snijd de chilipeper fijn. Meng dit met de sojasaus. Leg de reepjes biefstuk vervolgens in de sojasaus en plaats afgedekt in de koelkast voor 2 tot 6 uur.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de schil en de pit van mango en snijd in fijne reepjes.
  • Ook de komkommer en ijsbergsla snijd je in fijne repen.
  • Het wit van de prei snijd je in fijne ringen.
  • Halveer de avovado, verwijder de pit en snijd de avocado in de schil in repen. Schep de repen vervolgens uit de schil met een grote lepel.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de gemarineerde beefreepjes.
  • Verdeel de sla, komkommer, avocado, rijst, mango en gebakken beefreepjes over de borden. Top af met de fijne preiringen.