Ga terug

Burrito's met guacamole en pulled chicken

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 2 volledige burrito's

Equipment

  • Grill

Ingrediënten

  • 0,5 avocado
  • 100 g kipfilet
  • 50 g zilvervliesrijst
  • Snufje satékruiden
  • 0,5 groene paprika
  • 1 el zure room
  • 2 grote tortilla's (volkoren)
  • 30 g cheddar (geraspt)
  • 2 jalapeño
  • 1 el citroensap
  • Snufje peper en zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken en kook een 8-tal minuten tot ze gaar is.
  • Haal de kipfilet vervolgens uit het water en kruid met een snuf satékruiden. Trek de kipblokjes uit elkaar met 2 vorken tot draadjes.
  • Was de groene paprika en snijd in reepjes.
  • Verwijder de schil en de pit van de avocado en plet samen met en snuf peper en zout en het citroensap tot guacamole.
  • Snijd de zaadlijsten uit de jalapeño's en snijd fijn.
  • Giet de rijst af.
  • Vul de tortilla's met de rijst, guacamole, pulled chicken, jalapeño's en cheddar. Plooi eerst de zijkanten dicht en rol vervolgens op. Leg beide kanten een 5-tal minuten op de grill.
  • Serveer met de zure room.