Ga terug

Zalm met citroen-ricottatopping

Porties: 2 porties

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • Snuf peper en zout
  • 4 el ricotta
  • 0,5 citroen
  • 8 takjes verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paneermeel
  • 1 teentje look

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de ricotta met een snuf peper en zout, fijngehakte verse peterselie, 1/2 olijfolie, paneermeel en een geperst teentje look.
  • Vervolgens voeg je de zeste en sap van de citroen toe aan het ricottamengsel. Roer goed om zodat de smaken goed met elkaar kunnen vermengen.
  • Verwarm een pan met de andere helft van de olijfolie. Bak hierin de zalmmoten kort aan.
  • Plaats de zalmmoten in een ovenschaal en bedek de bovenkant met de citroen-ricottatopping.
  • Plaats voor een 20-tal minuten in de oven.
  • Ik serveerde dit heerlijke zalmgerecht met een Hasselback patatoe en enkele verse Vlaamse asperges.