Witloofrolletjes met kaas en ham 

Dinner

Ingrediënten

  • 1,5 stronk witlof
  • 0,25 blokje kippenbouillon
  • 35 gram geraspte kaas
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 snuf zout en peper
  • 1,5 sneetje gekookte ham
  • 150 ml melk
  • 10 gram meel
  • 250 gram aardappelen

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet vervolgens af.
  2. Maak ondertussen de witlof stronken schoon. Verkruimel het bouillonblokje in een pan met water en kook er de stronken in gaar. 
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Schep het witlof uit de bouillon en laat goed uitlekken op een propere keukenhanddoek. Bewaar het kookvocht. 
  5. Rol de stronkjes in de ham en leg ze in een ovenschaal.
  6. Giet de melk met enkele lepels van het kookvocht in een pannetje. Breng aan de kook. Roer het meel door de melk zodat het helemaal opgelost is. Blijf roeren tot de saus bindt. 
  7. Meng van het vuur af ¾ van de geraspte kaas erdoor. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Giet de saus over het witloof en bestrooi met de rest van de kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill.
  9. Stamp ondertussen de gekookte aardappelen met nog een scheutje melk, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot puree.
  10. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de puree.