Wintersalade met geroosterde spruitjes en wortelen

Dinner

Ingrediënten:

  • 3 sneetjes serranoham
  • 2 boterhammen
  • 100 g spruitjes
  • 100 g wortelen
  • 100 g kerstomaten
  • 1 handje veldsla
  • ¼ rode peper
  • 5 hazelnoten
  • Olijfolie (sprayvorm)
  • Snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de harde kontjes van de spruiten, verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes als die er niet meer mooi uitzien en spoel de spruiten even af onder de kraan. Vervolgens halveer je ze.
  3. Maak de wortelen schoon en snijd ze in reepjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in fijne stukken.
  5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel hier de spruitjes, wortelen, kerstomaten, hazelnoten en rode peper over. Spray een beetje olijfolie over de groenten en kruid met peper en zout.
  6. Zet de ovenplaat al een 10-tal minuten in de oven.
  7. Trek de sneetjes ham uit elkaar en snijd de boterhammen in blokjes. Besprenkel de boterhammen met wat olijfolie en peper en zout.
  8. Wanneer de groenten al 10 minuten hebben kunnen bakken, voeg je de ham en boterhammen toe aan de ovenschaal. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten verderbakken.
  9. Neem een diep bord en verdeel hierover de veldsla, spruitjes, wortelen, ham, kerstomaten, rode peper, broodstukjes en de hazelnoten.