Winterbowl met pompoen en appelsien

Ontbijt

Heerlijk om de dag mee te starten!

Ingrediënten:

  • 1 hand butternutpompoen
  • 1 appelsien
  • ½ banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 theelepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel granola
  • 1 theelepel pindakaas 

Bereiding:

  1. Schil het stuk butternutpompoen, verwijder de zaadlijst en snijd in kleinere stukken.
  2. Kook of stoom de butternutblokjes tot ze gaar zijn, laat ze vervolgens even afkoelen en vries ze in.
  3. Haal de butternutblokjes uit de diepvriezer en laat 15 minuten ontdooien zodat ze niet meer 100% bevroren zijn. Anders zou je de blender kunnen vernielen.
  4. Verwijder de schil van de appelsien en trek de partjes uit elkaar.
  5. Vul de blender met de butternutblokjes, de appelsienpartjes, vanille-extract, kaneel en yoghurt en blend tot een homogene massa. Als je het mengsel niet zoet genoeg vindt, kan je nog wat zoetstof toevoegen.
  6. Snijd de banaan in schijfjes.
  7. Vul een mooie bowl met het mengsel en top af met de banaanschijfjes, pompoenpitten, eventueel nog wat yoghurt, granola en de pindakaas.