Winterbowl met pompoen en appelsien
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 1 hand butternutpompoen
- 1 appelsien
- 0,5 banaan
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 tl pompoenpitten
- 1 el granola
- 1 tl pindakaas
Instructies
- Schil het stuk butternutpompoen, verwijder de zaadlijst en snijd in kleinere stukken.
- Kook of stoom de butternutblokjes tot ze gaar zijn, laat ze vervolgens even afkoelen en vries ze in.
- Haal de butternutblokjes uit de diepvriezer en laat 15 minuten ontdooien zodat ze niet meer 100% bevroren zijn. Anders zou je de blender kunnen vernielen.
- Verwijder de schil van de appelsien en trek de partjes uit elkaar.
- ul de blender met de butternutblokjes, de appelsienpartjes, vanille-extract, kaneel en yoghurt en blend tot een homogene massa. Als je het mengsel niet zoet genoeg vindt, kan je nog wat zoetstof toevoegen.
- Snijd de banaan in schijfjes.
- Vul een mooie bowl met het mengsel en top af met de banaanschijfjes, pompoenpitten, eventueel nog wat yoghurt, granola en de pindakaas.