Deze viskoekjes van scampi en kabeljauw zijn super gemakkelijk te maken en staan in no time bij jou op tafel. Ideaal als apéro hapje met een dip of met gebakken aardappeltjes en wat rauwkost als hoofdgerecht! 

Viskoekjes

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 8 koekjes

Equipment

  • Blender

Ingrediënten

  • 250 g gepelde en ontdarmde scampi's
  • 150 g verse kabeljauwfilet
  • 2 el meel
  • 1 teentje look
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes lente ui
  • Snufje peper en zout
  • Dip naar keuze, ik gebruikte hier sweet-chili saus
  • Olijfolie

Instructies

  • Versnipper het teentje look en snijd de lente ui in ringen.
  • Voeg de look, de lente ui, scampi’s, kabeljauw, tarwemeel, peterselie, peper en zout in de blender en maal fijn tot een glad deeg, is het deeg nog wat te plakkerig? Voeg dan nog wat meel toe.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Maak bolletjes van het deeg en druk plat, bak de koekjes kort aan zodat elk koekje een krokante korst krijgt.
  • Serveer met een dip, bijvoorbeeld sweet-chili saus.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien