Veggie spaghetti bolognaise

Dinner

Een variant zonder vlees, maar wel met voldoende eiwitten om deze warme maaltijd volwaardig te maken! Smullen!

Veggie spaghetti bolognaise

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 75 g spaghetti
  • 0,5 ui
  • 0,5 teentje look
  • 100 g linzen (gekookt)
  • 200 g tomatenpassata
  • 1/4 paprika
  • 1/2 wortel
  • 1/4 courgette
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1/4 blokje bouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper het uitje en de look.
  • Verwarm een stoofpotje met olijfolie en bak hierin de ui en de look glazig.
  • Maak de wortel schoon en snijd in fijne blokjes. Voeg deze toe aan de stoofpot. 
  • Snijd vervolgens de paprika en courgette fijn en voeg deze ook toe.
  • Plaats het deksel op de pot en laat even aanstoven.
  • Voeg vervolgens het blokje bouillon en de passata toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Als laatste voeg je de linzen toe. Proef of de saus goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
  • Halveer de kerstomaten.
  • Serveer de spaghetti met de verse saus. Top af met de kerstomaten, geraspte kaas en rucola. 

SMAKELIJK!!!!