Vegan blueberrypancakes met coulis

Lunch, Ontbijt, Recepten

Wie is er klaar voor een stevig verwenontbijtje? 
​Probeer dan zeker deze blueberrypancakes uit. Overheerlijk, fluffy én helemaal niet moeilijk om te maken!

​Ik vind ze zalig om te eten met een coulis van bosbessen.

Vegan blueberrypancakes met coulis

Bereidingstijd30 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 75 g meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl appelciderazijn
  • 80 ml sojamelk
  • Snufje zout
  • 100 g blauwe bessen diepvries
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 tl zoetstof

Instructies

  • Roer de droge ingrediënten door elkaar (meel, bakpoeder, zout).
  • Prak hierbij een banaan bij.
  • Roer daar vervolgens de natte ingrediënten door (melk, appelciderazijn).
  • Mix met een vork tot een glad en luchtig beslag. 
  • Roer hier nu de helft van de blauwe bessen door. Geen ramp als deze nog niet helemaal ontdooid zijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Bak de pannenkoeken gaar en keer om met een spatel van zodra er verschillende luchtbelletjes in het deeg ontstaan.
  • Maak nu de coulis: Verhit in een pannetje de rest van de blauwe bessen met de zoetstof, roer af en toe door.
  • Stapel de pannenkoeken en giet hierover de coulis.