Uncategorized

Pasta met rode biet en pistachenoten

Dit receptje heb ik gemaakt omdat het er ten eerste mega fancy uit zag, maar ook omdat ik super benieuwd was naar de combinatie van de verschillende smaken. Op de foto zie je geen extra groentjes, maar die zitten er op de bodem zeker in! De pistachenooten zorgen voor een lekkere bite.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 40 g pistachenoten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • Geitenkaas of light mozarella of light feta (naar keuze)
  • Wokgroentjes naar keuze
  • 2 rode bieten
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. kook de spaghetti gaar.
  2. Hak de pistachenoten grof.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 minuten goudbruin.
  4. Laat afkoelen op een bord.
  5. Snipper de sjalotten en snij de knoflook fijn.
  6. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 4 minuten. Voeg daarna de wokgroentjes toe.
  7. Snijd de rode biet in blokjes en voeg toe aan de sjalot en ui in de pan voor 1 min
  8. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de helft uit.
  9. Giet de pasta af, voeg alle ingrediënten toe en roer om.
  10. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas of andere kaas er over.
  11. Bestrooi met pistachenoten.
  12. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *