Uncategorized

Ingemaakte groente

Groente inmaken is weer helemaal hip. Ik deed het deze keer met radijsjes, rode ui en witte kool, maar inmaken is mogelijk met enorm veel groente, dus ga er zeker mee experimenteren! 

Ingrediënten:

  • 8-tal radijsjes
  • 1 rode ui
  • ¼ witte kool
  • 8 el appelazijn
  • 1 l water
  • 1 tl rode peperbesjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 blaadje laurier
  • 6 tenen look
  • 3 tl zeezout
  • 50 ml citroensap
  • Een grote en een kleine weckpot

Bereiding:

  1. Verwijder de buitenste bladeren en het hart van de witte kool en schaaf de witte kool in heel dunne reepjes
  2. Zet een pot met water op het middelhoog vuur en breng aan de kook, kook de witte kool een 8-tal minuten, giet vervolgens af
  3. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en voeg deze toe aan de grote weckpot 
  4. Voeg vervolgens ook de gekookte witte kool toe
  5. Vul de pot met 6 el appelazijn, de rode peperbesjes, 2 tl zeezout, citroensap en een blaadje laurier. Vul de pot vervolgens tot boven met water, sluit goed af en plaats voor zeker 24 uur in de koelkast
  6. Snijd de rode ui in ringetjes, vul de kleine weckpot met 2 el appelazijn, zwarte peper en 1 el zeezout, voeg de rode ui toe en vul tot boven met water. Sluit het potje goed af en zet ook voor minimum 24 uur in de koelkast
  7. Serveer met eventueel hamburgers of hotdogs of in een salade! 

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *