Gebak & dessert,  Recepten,  Snacks,  Uncategorized

Gezonde wortelcake

Healthy Habits carrotcake, You’ll love it! Zeker met de roomkaas frosting 😋

Ingrediënten:

  • 200 g volkoren meel
  • 400 g wortelen
  • 2 bananen (rijp)
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk 
  • 8 dadels
  • 50 g walnoten
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek-en speculaaskruiden
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Voor de frosting:

  • 150 g roomkaas
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl zoetstof

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de wortelen schoon en rasp ze fijn. 
  3. Doe de wortelen (houd nog een beetje over voor de versiering) in de keukenmachine. Voeg de bananen, de dadels, de walnoten, de melk en de eieren bij de wortelen. Zet de keukenmachine aan laat deze draaien tot het een egale massa is.
  4. Voeg nu de de koek- en speculaaskruiden, kaneel, meel, vanille-extract en de bakpoeder toe aan het beslag. Zet de keukenmachine nog even aan en zorg dat alles goed gemengd is.
  5. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakeblik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is. Zet de cake nu voor 60 minuten in de voorgewarmde oven.
  6. Maak ondertussen de frosting: meng de roomkaas met de yoghurt, citroensap, vanille-extract en zoetstof tot een dikke egale massa.
  7. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.
  8. Draai de cake vervolgens op zijn zij en snijd de cake in de lengte doormidden.
  9. Smeer de helft van de frosting op het onderste deel van de cake, leg hierop het bovenste deel. Vervolgens besmeer je de bovenkant van de cake met de andere helft van de frosting. Werk af met nog wat geraspte wortelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *