Thaise mangosalade met beefreepjes

Dinner

Nu de zomer eindelijk in het land is, is het tijd om vollenbak te genieten van da zonneke én van zomerse gerechtjes. 


​Thaise mangosalade met spicy beefreepjes en een overschotje van zilvervliesrijst. Méga eenvoudig en zot zot lekker! Zeker als je de beefreepjes een uur of 2 (of langer) laat marineren in sojasaus. 

Thaise mangosalade

Voorbereidingstijd2 uur
Bereidingstijd15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 0,5 mango
  • 100 g biefstuk
  • 0,25 komkommer
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 avocado
  • 0,5 chilipepertje
  • 4 el sojasaus
  • 1 teentje look
  • 0,25 prei (het witte gedeelte)
  • 120 g zilvervliesrijst

Instructies

  • Snijd de biefstuk in reepjes.
  • Snipper het teentje look en snijd de chilipeper fijn. Meng dit met de sojasaus. Leg de reepjes biefstuk vervolgens in de sojasaus en plaats afgedekt in de koelkast voor 2 tot 6 uur.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de schil en de pit van mango en snijd in fijne reepjes.
  • Ook de komkommer en ijsbergsla snijd je in fijne repen.
  • Het wit van de prei snijd je in fijne ringen.
  • Halveer de avovado, verwijder de pit en snijd de avocado in de schil in repen. Schep de repen vervolgens uit de schil met een grote lepel.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de gemarineerde beefreepjes.
  • Verdeel de sla, komkommer, avocado, rijst, mango en gebakken beefreepjes over de borden. Top af met de fijne preiringen.

SOOOO TASTYYY

P.S. heb je deze salade gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.