Spruitjessalade met geitenkaasbolletjes en granaatappel

Lunch

Hoewel er nog veel mensen hun neus er voor optrekken, zijn onze ‘Brusselse spruiten’ wereldberoemd. Ze worden over de hele wereld geëxporteerd omwille van hun voedingswaarde en smaak. 

Ingrediënten:

  • 1 handje veldsla
  • 1 volkoren baguette
  • 20 gram geitenkaasbolletjes
  • 1/4 granaatappel
  • 100 gram spruiten
  •  Snuf peper en zout 

Bereiding:

  1. Verwijder het kontje en de minder verse blaadjes van de spruiten. Kook of stoom ze in 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de granaatappel in 4 en trek de pitten voorzichtig uit elkaar. Verwijder de witte vliezen. 
  3. Verdeel de veldsla en spruitjes over een diep bord, bestrooi vervolgens met de granaatappelpitjes en geitenkaasbolletjes. Kruid af met een snuf peper en zout.
  4. Serveer met een verse baguette.