Samosa’s met pompoen en kerriedip

Dinner, Lunch, Snacks, Voorgerecht

Ingrediënten:

  • 2 grote volkoren tortilla’s
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 75 gram kipblokjes
  • Enkele takjes verse koriander
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 milliliter natuuryoghurt
  • Snuf peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de pompoenblokjes tot ze gaar zijn en giet ze af.
  3. Kook de kipblokjes tot ze vanbinnen juist niet meer roze zien. Haal ze uit het kokende water en trek ze uiteen tot pulled chicken met 2 vorken.
  4. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de currypasta 2 minuten aan.
  5. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee.
  6. Prak de pompoenblokjes en roer door het bloemkoolmengsel.
  7. Meng er bloem en water door. Kruid af met een snuf peper en zout en ¾ van de verse koriander.
  8. Maak een lijmmengsel door de melk te mengen met een beetje olijfolie.
  9. Snijd de tortilla’s in 4 partjes. Leg elk stukje met de punt naar boven. Vul elk stukje met het mengsel. Sla eerst de linkse en vervolgens de rechtse flap over het mengsel en vouw dicht met de bovenste punt. Smeer het lijmmengsel op de overslaande flappen. 
  10. Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in 15 minuten.
  11. Maak de dip door de natuuryoghurt te mengen met de kerriepoeder en wat fijngehakte koriander. 
  12. Haal de samosa’s uit de oven en serveer warm met de kerriedip.