Salade met geroosterde bloemkool en champignons

Dinner

Kleurrijke salades zijn echt mijn favoriete salades!

​Met deze geroosterde groentesalade eet je echt de zomer tegemoet. Deze warme maanden hebben heel wat verse groente in petto, dus veel meer mogelijkheden dan enkel wat blaadjes sla en een tomaat op je bord. Ga voor dat tikkeltje meer en creëer zo een verrassende combinatie! Zo combineerde ik in dit gerecht champignons en bloemkool met tzatziki en granaatappelpitjes. Deze laatste geven een heerlijke frisse toets aan de salade. 

Salade met geroosterde bloemkool en champignons

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 1 portie

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 1/4 bloemkool
  • 70 g kastanjechampignons
  • 2 handjes veldsla
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el tzatziki
  • 0,5 avocado
  • 1 tl balsamicocrème
  • 150 g zoete aardappel
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie (sprayvorm)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Maak de champignons schoon.
  • Was de zoete aardappel en snijd in hapklare blokjes.
  • Leg de bloemkoolroosjes, champignons en aardappelblokjes op een ovenplaat. Bespray met wat olijfolie. Kruid vervolgens met een snuf peper en zout, paprikapoeder en verse tijm.
  • Plaats de ovenplaat in de oven en bak gaar in 20 tot 30 minuten.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Lepel de reepjes vervolgens uit de schil.
  • Wanneer de groente gaar zijn, haal je de ovenplaat uit de oven.
  • Bekleed de bodem van je bord met de veldsla. Hierop verdeel je de bloemkool, champignons, avocado en zoete aardappelblokjes. Top af met de balsamicocrème, tzatziki en granaatappelpitjes.

Zooooo heerlijk!!

P.S. heb jij deze salade gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.