Rucolasalade met peer en tahindressing

Dinner, Lunch

Ingrediënten

  • ½ peer
  • 1 handje rucola
  • 1 wortel
  • ½ pastinaak
  • 30 g feta
  • 75 g pasta
  • Snuf peper en zout
  • 1 appelsien
  • 1 tl tahin 
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil en snijd de pastinaak en wortel in schijfjes.
  3. Verwijder de schil en klokhuis van de peer en snijd in partjes.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pastinaak, wortel en peer over. Strooi er de fetakaas over. Kruid met een snuf peper en zout.
  5. Plaats de ovenschaal in de oven voor een 20 tal minuten.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Maak alvast de dressing. Rol de appelsien even tussen je aanrecht en de palm van je hand. Halveer ze. Rasp het oranje gedeelte van de schil en pers het sap van de helft van de appelsien uit in een kommetje. Roer het sap en de rasp van de appelsien door de tahin met een lepel olijfolie. Kruid de dressing met een snuf peper en zout.
  8. Wanneer de pastinaak en wortelen gaar zijn, haal je ze uit de oven.
  9. Verdeel de rucola, pastinaak, wortelen, peer, feta en pasta over een groot bord. Serveer met de dressing en de andere helft van de appelsien.