Rode kool met aardappeltjes en worst

Dinner

Vlaamse klassieker in een gezond jasje.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 worst
  • ¼ rode ui
  • 150 g aardappelen
  • 150 g rode kool
  • 1 el vloeibare boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 appel
  • Snuf Peper en zout 
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vloeibare zoetstof

Bereiding:

  1. Snijd de rode kool en uien fijn.
  1. Schil en snijd de appels in stukken en stoof deze samen met de kool en ui in olijfolie. Gaar onder gesloten deksel op zacht vuur. breng op smaak met peper en zout, kaneel en de vloeibare zoetstof.
  2. Schil de aardappelen en snijd in fijne blokjes, kook of stoom tot ze gaar zijn, kruid met een snuf peper en zout.
  3. Bak de worstjes in een scheutje vloeibare boter.
  4. Serveer de aardappelblokjes met de worst en rode kool.