Rode bietenpannenkoeken

Ontbijt

De laatste tijd ben ik helemaal in to verwenontbijtjes. En dat doe ik dan ook het liefst met pannenkoekjes met lekker veel stroop! 

​En wat is er nu nog beter dan pannenkoekjes? Roze pannekoeken!

Ingrediënten voor een 20-tal minipannenkoekjes:

  • 200 g rode bieten (voorgekookt)
  • 100 ml melk
  • 100 g meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vloeibare zoetstof
  • 2 el margarine

Bereiding:

  1. Voeg de rode bieten, melk, zoetstof en eieren toe aan de maatbeker en mix tot een gladde massa.
  2. Vervolgens voor je het meel en de bakpoeder toe en mix je nog eens tot je een glad beslag hebt.
  3. Verwarm een beetje margarine in een pannenkoekenpan en bak de pannenkoekjes één voor één af. Draai de pannenkoeken om wanneer er belletjes ontstaan. (Het is niet nodig om bij elke nieuwe pannenkoek opnieuw margarine toe te voegen aan de pan.)
  4. Leg de pannenkoeken op een stapel en serveer met toppings naar keuze. 😋

Smullen!!

P.S. heb jij deze roze pannenkoeken ook gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien! 🥰