Dinner,  Recepten

Zalmbrochette met tzatziki

Niets beter dan de pure smaak van vis toch? Hieronder een heerlijk zomers receptje voor op de barbecue of grill! Easypeasy en super yummy!!

Ingrediënten voor 2 brochettes:

  • 250 g zalmfilet
  • 1 courgette
  • ½ groene paprika
  • 1 ui
  • Snufje peper en zout
  • 1 citroen
  • 2 houten satéspiesjes (dompel ze nog even onder water zodat ze niet zullen aanbranden)
  • BBQ of contactgrill
  • Mandoline of dunschiller

Ingrediënten voor tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 200 g griekse yoghurt
  • peper en zout
  • 1 halve citroen

Bereiding zalmbrochettes:

  1. Snij de zalmfilet in hapklare stukken
  2. Pel de uien en snij in partjes 
  3. Snij de paprika in stukken (4 cm op 4 cm)
  4. Snijd met een mandoline of dunschiller dunne langwerpige reepjes van de courgette
  5. Prik afwisselend een blokje zalm, schijfje ui, paprika en courgette op de spiesjes
  6. De courgettereepjes rol je op en prik je zo opgerold op de spies
  7. Kruid de brochette nog even af met een snufje peper en zout
  8. Gril de zalmbrochette 2 à 3 minuten aan elke kant 
  9. Serveer met heerlijke homemade tzatziki en voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak, besprenkel met wat citroensap

Bereiding tzatziki:

  1. Schil en rasp de komkommer.
  2. Doe de rasp in een vergiet en laat goed uitlekken
  3. Pers de look
  4. Schep de yoghurt in een kom en roer de overige ingrediënten erdoor
  5. Hoe langer je de tzatziki in de koelkast laat staan, hoe beter alle smaken kunnen intrekken. 

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *