Voorgerecht

Pastinaaksoep met een kruim van Gandaham

Ingrediënten voor 8 porties: 5 pastinaken1 ui2 tenen look3 blokjes groentebouillon3 l water8 plakken gandaham1 grote appel1 tl cayennepeper2 laurierblaadjes8 takjes peterselie8 tl room2 el olijfolie Bereiding: Snipper het uitje en de look en snijd in grove...

Geroosterde pompoen met parmezaan en citrusroom

Een ideaal bijgerecht om jouw feestmenu volledig af te maken!  Ingrediënten  1 butternutpompoen  4 el zure room  1 limoen  ½ appelsien  1 el parmezaan  Snufje peper en zout  1 tl cayennepeper  1 el olijfolie (sprayvorm) Bereiding:1. Verwarm de oven voor op 180°C.2....

Samosa’s met pompoen en kerriedip

Ingrediënten: 2 grote volkoren tortilla’s200 gram pompoenblokjes200 gram bloemkoolrijst75 gram kipblokjesEnkele takjes verse koriander1 eetlepel currypasta2 eetlepels bloem2 eetlepels water2 eetlepels melk1 eetlepel olijfolie100 milliliter natuuryoghurtSnuf peper...

Garnalencocktail met pompelmoes

Ingrediënten voor 1 portie: 75 gram gepelde grijze garnalen½ pompelmoes½ handje rucola10 gram pecannoten1 eetlepel walnotenolie½ theelepel mosterdSnuf peper en zout Bereiding: Halveer de pompelmoes. De helft hiervan pers je uit in een kom. Meng de walnotenolie,...

Miniloempia’s met pindasaus

Ingrediënten voor 1 loempia: 40 g wokgroenten¼ tl currypoedersnuf peper en zout¼ el olijfolie25 g filodeeg Ingrediënten voor de pindasaus: 3 el pindakaas1 el appelazijn1 el sojasaus1 teen knoflook1 tl chilipoeder2 el warm water Bereiding loempia’s: Zorg er voor dat...

Vegetarische tomatensoep met balletjes

De vegetarische variant van een echte Vlaamse klassieker. ​Ingrediënten voor een grote pot soep: ​1 groentebouillonblokje + 1l water 1 aardappel 2 wortelen 1 ui 1 prei 800 g tomatenblokjes 2 blaadjes laurier 1 el tomatenpuree 1 el olijfolie + wat extra om de...

Geroosterde bloemkoolsoep met croutons

Heerlijke soep als voorgerecht of als lunch met een stuk brood. Ingrediënten voor 1 portie: ¼ bloemkool2 takje peterselie½ blokje groentebouillon1 teentje lookSnuf peper en zout½ ui2 el olijfolie2 sneetje volkoren brood375 ml water Bereiding: Verwarm je oven voor...

Gegrilde aubergine hummus met vegan naanbrood

Eens iets anders dan de klassieke natuurhummus. Zeker het proberen waard! Ingrediënten hummus: 250 g kikkererwten uit blik1 aubergine1 teen look2 tl zout1 tl paprikapoeder1 tl cayennepeper2 tl tahinpasta1 el citroensap2 el walnotenolie4 ijsblokjes2 radijzen...

Viskoekjes

Deze viskoekjes van scampi en kabeljauw zijn super gemakkelijk te maken en staan in no time bij jou op tafel. Ideaal als apéro hapje met een dip of met gebakken aardappeltjes en wat rauwkost als hoofdgerecht!  Ingrediënten voor een 8 tal koekjes: 250 g gepelde...

Kipspiesjes met chimichurridip

Chimichurrikruiden zijn supertasty in een dip, deze kruiden komen uit de Argentijnse keuken. Benieuwd welke ingrediënten ik nog aan de dip toevoegde? Check dan snel het recept hieronder!  Ingrediënten: 200 g kipfiletSatéstokjesSnuf peper, zout en...

Groentechips met avocadodip

De zoete smaak van de groentechips is heerlijk in combinatie met de iets zuurdere smaak van de avocadodip, zou jij dit gerechtje serveren bij een apéro? Ingrediënten: 1 zoete aardappel1 pastinaak1 wortel1 rode bietOlijfolie (in sprayvorm is handig)Peper, zout en...

Zongedroogde tomatentapenade

Ik zweer het u, een tapenade maken is zooo easy! Je kan er ook zoveel kanten mee uit. Voeg een stuk of 5 ingrediënten in een blender of cutter en je tapenade is klaar, dus smullen maar! Hieronder geef ik jullie nog een heerlijk receptje voor een zongedroogde...

Olijventapenade

Een tapenade is altijd een succes bij een apéro. Je kan ze vaak vinden in het versvak van de supermarkt, maar het is ook super easy om zelf te maken! Hieronder kan je mijn receptje terugvinden. Geen fan van ansjovis en/of kappertjes? Doordat je ze blendt, proef je...

Italiaans breekbrood

Snak jij ook zo naar vakantie? Maak dan dit Italiaans breekbrood en vertoef helemaal in de Italiaanse sferen op een vrijdagmidddag apéro! 🤗 Ingrediënten: 230 g patentbloem45 g havermout70 g olijven 2 el Italiaanse kruiden2 el olijfolie1 el tomatenpuree60 ml...

Tortillachips met tomatensalsa en guacamole

Zelf tortillachips met dipjes maken, een heel stuk gezonder en super easy peasy!! Perfect voor op een vrijdagavond om de werkweek mee af te sluiten, try it en geniet ervan!  Ingrediënten voor de tortillachips: 3 vellen volkoren tortilla’soven Ingrediënten voor...

Gegrilde meloen met prosciuttoham

De zoete meloen samen met zoute Italiaanse ham, match made in heaven! Heerlijke als aperetiefhapje om je volledige in de Italiaanse sferen te wanen!! Ik maakte deze klassieker nog net iets specialer door de meloen te grillen. En ik moet zeggen, wat was dat een...

Pittige zoete aardappelsoep

Zijn jullie fan van soep? Ik zie uit soep alleen maar voordelen! Het zorgt voor een goed verzadigingsgevoel, je hebt er extra groenten mee binnen, het telt mee in je vochtbehoefte en je kan er eindeloos in variëren. Probeer wel op te letten met je hoeveelheid...