Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Vegan blueberrypancakes met coulis

Wie is er klaar voor een stevig verwenontbijtje? 
​Probeer dan zeker deze blueberrypancakes uit. Overheerlijk, fluffy én helemaal niet moeilijk om te maken!

​Ik vind ze zalig om te eten met een coulis van bosbessen.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 banaan
  • 75 g volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl appelciderazijn
  • 80 ml sojamelk
  • Snuf zout
  • 50 g blauwe bessen (diepvries)
  • 1 el olijfolie

Voor de coulis:

  • 50 g blauwe bessen (diepvries)
  • ½ tl zoetstof

Bereiding:

  1. Roer de droge ingrediënten door elkaar (meel, bakpoeder, zout).
  2. Prak hierbij een banaan bij.
  3. Roer daar vervolgens de natte ingrediënten door (melk, appelciderazijn).
  4. Mix met een vork tot een glad en luchtig beslag. 
  5. Roer hier nu de blauwe bessen door. Geen ramp als deze nog niet helemaal ontdooid zijn.
  6. Verhit de olijfolie in een pan.
  7. Bak de pannenkoeken gaar en keer om met een spatel van zodra er verschillende luchtbelletjes in het deeg ontstaan.
  8. Maak nu de coulis: Verhit in een pannetje de blauwe bessen met de zoetstof, roer af en toe door.
  9. Stapel de pannenkoeken en giet hierover de coulis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *