Gebak & dessert,  Snacks

Kwarktaart

Kwarktaart met frambozencoulis. Een licht dessertje waardoor je niet met een overvol gevoel van tafel gaat (als je natuurlijk niet te veel van deze taart eet omdat je hem zo lekker vindt :p)

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 8 gelatineblaadjes
  • 750 gram kwark (ik gebruikte er eentje van de Lidl – zie foto op Instagram)
  • 75 gram havermout
  • 125 g dadels
  • 2 eetlepels honing
  • paar handjes vol frambozen
  • 3 theelepels canderel

Bereidingswijze voor de bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix de havermout met de dadels en de honing
  3. Doe in een bakvorm en druk goed aan.
  4. Zet de bodem in de oven voor ongeveer 10 minuten (vergeet in tussentijd niet af en toe te kijken)

Voor de topping van kwark & frambozencoulis

  1. Laat 8 gelatineblaadjes weken in koud water gedurende 10 minuten
  2. Verwarm de kwark in een steelpannetje en voeg de zoetstof er aan toe
  3. Voeg de gelatineblaadjes toe en meng met de kwark
  4. Haal de bodem uit de oven en voeg het mengsel van de kwark en gelatine toe
  5. Mix de frambozen met een staafmixer en voeg 1 theelepel canderel toe.
  6. Besmeer de frambozencoulis op de kwarktaart (ik heb het dan een beetje omgeroerd met de kwark voor een mooi effect).

Laat voor minstens 4 u opstijven in de koelkast

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *