Gebak & dessert,  Snacks

Bananenbrood met courgette

Ik ben helemaal fan van deze variant van bananenbrood. De courgette maak de ‘cake’ lekker smeuïg en je krijgt groente binnen zonder ze te proeven! Je kunt de plakjes verpakken en bewaren voor 3-4 dagen in de koelkast en voor 2-3 maanden in de vriezer. TRY IT!!

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren tarwebloem
  • 2 rijpe bananen 
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram magere kwark (of Griekse yoghurt)
  • 1 el kaneel
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder of baking soda
  • 1 el vanille extract
  • 1 vel bakpapier + langwerpige cakevorm
  • rasp

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de banaan in kleine stukken en prak ze tot een gladde massa
  3. Doe bij elkaar in een grote kom: tarwebloem, geprakte bananen, eieren, vanille extract, kwark, kaneel, zout en bakpoeder/soda.
  4. Mix dit geheel tot een glad beslag
  5. Rasp de courgette en roer dit door het beslag heen
  6. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakevorm
  7. Zet in de oven voor +/- 35 minuten. check of de cake gaar is met een satéprikker
  8. Laat even afkoelen en snijd dan in plakken
  9. Je kunt de plakken verpakken en vers houden voor 3-4 dagen lekker in de koelkast en voor 2-3 maanden in de vriezer.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

4 Comments

  • Veronique

    Dag Celien

    Nu ik al even bezig ben met de cursus heb ik me ook aan het bakken gewaagd.
    De tacos waren al een succes, dus ik dacht ik ga een stap verder.

    Ik had nog gewone pattiseriebloem die ik eerst wou opgebruiken.
    Voor het overige heb ik het recept voor het bananen courgette brood gevolgd.
    Hij is echter heel sponzig uit de oven gekomen. Zelfs nadat ik hem wat langer in de oven liet.
    Hij plakt ook nog aan het papier. Ligt het aan de bloem of aan het vocht van de courgette?

    Merci voor je advies
    Groetjes
    Veronique

    • Celien Rombouts

      Hé Veronique,

      Ik snap wat je bedoelt! Maar ik vond het eerder smeuïg dan sponzig…
      Je zou dit kunnen verhelpen door wat minder courgette te gebruiken!
      Dan zal je bananenbrood wat droger worden 🙂

  • Vreni Vanderstukken

    Hallo Celien,

    Ik had gisterenavond jouw bananencake met courgette gemaakt. Net voor de eerste keer geproefd, maar viel toch een beetje tegen.
    Hij was nogal flets qua smaak en er miste iets….
    zou zusto toevoegen misschien een goed idee zijn?

    Groetjes,
    Vreni

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *