Ontbijt,  Recepten

Sintgranola met gepofte tarwe

November is dit weekend van start gegaan.

Dus dat betekent dat Sinterklaas deze maand op bezoek komt! Joepieee!

​Ik maakte vanochtend een feestje van mijn ontbijt met deze supercrunchy Sintgranola.

Ingrediënten:

  • 75 gram gepofte tarwe
  • 75 gram hele havervlokken
  • 1 hand pecannoten
  • 1 hand hazelnoten
  • 1 hand kokosschilfers
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grof zeezout
  • ​1 hand schuddebuikjes of speculaasstukjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de gepofte tarwe, havervlokken, pecannoten, hazelnoten, kokosschilfers, koek- en speculaaskruiden en het zeezout.
  3. Klop het eiwit stijf.
  4. Meng het eiwit voorzichtig door het granolamengsel. Roer er vervolgens de honing door.
  5. Plaats de bakplaat voor een kwartier in de oven. Roer na 10 minuten alles nog een goed om zodat het zeker niet aanbakt.
  6. Laat afkoelen en meng er de schuddebuikjes of speculaastukjes door.
  7. Serveer met yoghurt en wat vers fruit naar keuze.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *