Gebak & dessert,  Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Pancakes van bananenbroodbeslag

Ben jij fan van mijn bananenbroodrecept met courgette? Dan is dit pancakerecept vast en zeker ook iets voor jou! Ik had nog enkele (over)rijpe bananen over, ik paste het recept van het bananenbrood iets aan (lees: enkel wat minder tarwemeel) en maakte deze heerlijke banaan-courgette pancakes! Smullen gegarandeerd met lekkere toppings naar keuze!!

Ingrediënten voor 12 pannenkoekjes:

  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 2 rijpe bananen 
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram magere kwark (of Griekse yoghurt)
  • 1 el kaneel
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder of baking soda
  • 1 el vanille extract
  • Blender
  • 2 el olijfolie 

Bereiding:

  1. Snij de banaan en courgette in grove stukken en gooi ze in de blender
  2. Voeg toe aan de blender: tarwemeel, eieren, vanille extract, kwark, kaneel, zout en bakpoeder
  3. Blend dit geheel tot een glad beslag
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak beide kanten voor ongeveer 2-3 minuten goudbruin. Doe dit met de rest van je beslag.
  5. Beleg de pannenkoekjes met toppings naar keuze, ik ging voor Griekse yoghurt, confituur en frambozen! 

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *